Over Wiewel

Bent u wel eens in het winkelgebied rondom de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam geweest? Echt een bezoekje waard. De buurt is bekend vanwege de luxe winkels en horeca. En zoekt u iets bijzonders, dan slaagt u hier altijd. Wat te denken van een bijzonder, handgemaakt juweel? Daarvoor kunt u terecht in onze winkel. Al sinds 1988 maken we bij Wiewel Goudsmeden op ambachtelijke wijze in eigen atelier, in de Jacob Obrechtstraat, de mooiste juwelen.

Neem contact met ons op

De meeste juwelen zijn uniek en van de beste kwaliteit materialen en edelstenen gemaakt. Maar bovenal zijn ze met liefde voor het vak ontstaan. Kunt u niet meteen vinden wat u zoekt? Of heeft u een speciale wens? Dan kunt u in ons atelier met een van de goudsmeden overleggen wat de maatwerk mogelijkheden zijn.

De winkel loopt door in het open atelier, dus u kunt zelf zien hoe wij (misschien wel aan uw juweel?) werken.

Bekijk onze collectie

Eén familiebedrijf, twee generaties

Het is 1980 en Matthieu Wiewel, die inmiddels al jarenlang ervaring heeft als goudsmid, trekt de stoute schoenen aan en begint voor zichzelf. Acht jaar later opent hij zijn winkel aan de Jacob Obrechtstraat 27 en daar is Wiewel Goudsmeden tot op de dag van vandaag gevestigd. Inmiddels is de winkel overgenomen door de volgende generatie Wiewel: na zijn opleiding aan de Vakschool voor Edelsmeden werkt zoon Thijs Wiewel sinds 2004 officieel zij aan zij met zijn vader Matthieu en in 2018, wanneer Matthieu met pensioen gaat, treedt Thijs in de voetsporen van zijn vader. Hij is hiermee de tweede generatie in dit familiebedrijf.

Thijs Wiewel

“Ik heb de liefde voor dit ambacht met de paplepel ingegoten gekregen. Ik keek altijd over de schouder van mijn vader mee. Later ging ik, vanzelfsprekend zou ik haast zeggen, naar de Vakschool Schoonhoven waar ik de kunst van het edelsmeden verder in de vingers kreeg. Sinds 2004 sta ik officieel naast mijn vader in de winkel en in 2018 heb ik het bedrijf overgenomen. Ik vind het heel bijzonder om in dit familiebedrijf de tweede generatie te zijn en ik ben er trots op het werk van mijn vader voort te zetten.”

Matthieu Wiewel

“In 1972 ben ik als praktijkleerling, zonder enige opleiding, in het atelier van John van der Vet in Amsterdam begonnen. Hier leerde ik het vak van goudsmeden in al zijn facetten kennen. In 1980 begon ik voor mezelf en de winkel aan de Jacob Obrechtstraat opende ik in 1988. Jarenlang heb ik daar met veel plezier gewerkt aan het creëren van unieke sieraden. In 2018 was het tijd om het stokje over te dragen aan mijn zoon Thijs, die op dat moment al jarenlang met mij samenwerkte.”

Het Nederlands Gilde van Goudsmeden

Sinds december 2018 is Thijs met trots als jongste Meestergoudsmid aangesloten bij het Nederlands Gilde van Goudsmeden. Een enthousiaste vereniging vakmensen waar kwaliteit en vakmanschap voorop staat.

Hier kwam een serieuze ballotage bij kijken, waarbij een aantal werkstukken door een commissie positief zijn beoordeeld. Sieraden uit het atelier van Wiewel Goudsmeden mogen sindsdien naast het eigen meesterteken een extra stempel dragen met het logo van het gilde. Een teken van de hoogst haalbare kwaliteit.

Komt u kijken bij Wiewel Goudsmeden?

Logo Nederlands Gilde van Goudsmeden
Het Nederlands Gilde van Goudsmeden